RSS
 

Pierś z kurczaka faszerowana sosem pomidorowym i mozarellą

17 maj

http://feeleat.blogspot.com/2013/03/piers-z-kurczaka-faszerowana-sosem.html

1 podwójna pierś z kurczaka
1 duża kulka mozarelli
sól,pieprz
Sos pomidorowy:
pomidory z puszki
różne przyprawy, u mnie czosnek, zioła prowansalskie, oregano, świeża bazylia,…
sól, pieprz

Sos: wlewamy pomidory na suchą teflonową patelnię na mały ogień,by odparowało troche wody, dodać przyprawy.
Z boku kurczaka wyciąć kieszonkę w którą wkładamy ile wlezie sosu i mozarelli. Zamknąć kieszonkę za pomocą wykałaczek, w miarę możliwości szczelnie. Położyc na papierze do pieczenia i wrzucić do nagrzanego prodiża na ok. 25 min.
Kurczaka można wczesniej przez noc zamarynować,ewentualnie natrzeć np. przyprawą do kurczaka lub przyprawą do pizzy.

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Kurczak, Mięsne

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz