RSS
 

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i warzywami

20 maj


http://www.gotujmy.pl/pieczarki-z-farszem-miesno-warzywnym-,przepisy,97483.html

25 dkg mielonego mięsa
10 dużych pieczarek
1/2 papryki czerwonej
1 mała cebula
80 g żółtego sera
Natka pietruszki
Wegeta
Pieprz
Oliwa z oliwek

Odciąć ogonki z pieczarek, posiekać. Kapelusze lekko przyrumienić na patelni. Zdjąć je, a na patelnię wrzucić cebulę i mięsko i lekko przysmażyć. Następnie dodać do tego pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę i ogonki, dodajemy posiekana natkę pietruszki i przsyprawy do smaku. Chwilę podsmażamy i wkładamy do kapeluszy. Wkładamy najlepiej do jakiegos naczynia, bo pieczarki puszczą soki, wkładamy do nagrzanego prodiża/piekarnika na ok. 30 min. Następnie wyciągamy, posypujemy żółtym serem i jeszcze chwilę zapiekamy aż ser się roztopi.

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Inne

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz